Vesti
Vladika Siluan

Svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Svetog velikomučenika Georgija, u Kabramati, obeležena je sedmogodišnjica od ustoličenja episkopa Siluana, stoji na zvačnoj Fejsbuk stranici Australijsko-novozelandske mitropolije.

Otac Milorad Lončar je u pozdravnoj reči između ostalog govorio i o značaju koji episkop ima za duhovni život jedne eparhije.

– Stoga želim da vam čestitam na ovom jubileju, sedmogodišnjem, neka da Bog dan nas dugo vodite i da uvek budete tu sa nama – rekao je na kraju otac Milorad.

Vladika Siluan se zahvalio, i govorio je na srpskom i engleskom o najvećem zadatku koji ima crkva za narod.

Svečano u hramu Svetog Georgija u Krabamati

– Mi braćo i sestre nemamo veći zadatak kao crkva, nego zadatak da prizivamo naš veran narod onom putu koji vodi u večni život, a to je put u Gospoda Hrista. Sve politike će proći, sva strančenja će proći, sve ideologije ovoga sveta, sve ono što šaptasmo po sobama, što govorismo u kuloarima, sve će jednog dana postati prašina, samo ono što izlazi pred našeg Gospoda Hrista je naša slovenska duša – istakao je vladika.

Pozdravno slovo oca Milorada Lončara

Ujedno izrazio veliku radostan što je u hramu video veliki broj mladih, rekavši da je crkva njihov dom, i njihovo mesto. vidim našu srpsku, hrišćansku ortodoksnu omladinu u crkvi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here