pixabay.com

U Federaciji BiH sutra od 18 časova stupa na snagu policijski čas.

Zabrana kretanja u Federaciji BiH od 18 časova uveče do 5 časova ujutro biće na snazi do daljeg, odlučio je večeras Federalni štab za civilnu zaštitu.

Ranije danas Republika Srpska takođe je donela odluku o uvođenju policijskog časa na teritoriji ovog bh. entiteta i on je na snazi večeras od 20 časova.

Zabrana kretanja u RS je na snazi od 20 uveče do 5 ujutro i biće na snazi do 30. marta.

Starijima od 65 godina potpuno je zabranjeno kretanje.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač pozvao je građane da poštuju naredbu o zabrani kretanja, ističući da će policija nositi duge cevi.

– Policija će nositi duge cevi, ali neće nositi prst na obaraču i građani ne treba da budu uznemireni, ali će biti spremni da reaguju ako neko pokuša da iskoristi ovu situaciju – rekao je Lukač.

On je naveo da će policija večeras izaći širom Republike Srpske i moliti građane da se sklanjaju i ne grupišu, a od sutra će krenuti sa privođenjima onih koji ne budu poštovali policijski čas.

Naveo je da su novčane kazne od 500 do 1.500 konvertibilnih maraka (od 250 do 750 evra), dodavši da „nikome ne treba ni to niti da bude priveden“.

U Banjaluci će večeras na ulici biti Žandarmerija sa specijalnom antiterorističkom jedinicom.

1 KOMENTAR

  1. Policija ce nositi duge cijevali nece biti prdt na obaracu….Koja glupost,to da se malo kuuuue….zar nije bilo dovoljno kad su mlatili narod.Pa sad ce malo samo da plase….🤢

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime