Napadač Lajpciga svih šest golova u Ligi šampiona postigao kad je nemački tim bio gost, a tako i protiv Liona u poslednjem kolu ove sezone.

Timo Verener (23) došao je u Lajpcig u leto 2016. Dogodine se tim iz bivše Istočne Nemačke izborio za debi u Ligi šampiona. Verner je postigao tri gola. Jedan je dao u porazu protiv Porta u Portugaliji (3:1), a dva u pobedi protiv Monaka (4:1) u Kneževini.

U ovoj sezoni Lajpcig drugi put igra u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala. Kad je debitovao, kao trećeplasirani u grupi se preselio u Ligu Evrope, a sada se i kolo pre kraja izborio za odlazak u šesnaestinu finala Lige šampiona.

Verner je opet zatresao mrežu na portugalskom tlu. U pobedi protiv Benfike s 2:1 u Lisabonu bio je dvostruki strelac. Gol je dao i Lionu i to s bele tačke.

Svih šest pogodaka, dakle, postigao je na gostujućem terenu. U tom polju anala Lige šampiona sada je i najuspešniji. Po pet golova u gostima i samo u gostima dali su i Siniša Mihajlović i Belgijanac Danijel van Bujten (prvi za Marsej, ostale za Bajern).

Naš igrač je kao član Lacija 1999/2000. postigao tri gola – protiv Bajera, Maribora i Čelzija – a u sledećoj sezoni dva – oba u remiju (3:3) s Lidsom na Elandu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here