EPA-EFE/Boris Pejović
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

“U Crnoj Gori je narod vaskrsao, vaskrsla je ljubav prema Svetoj Trojici – Bogu ljubavi, prema Crkvi Božijoj. Ovde nije neka politička ujdurma, nego pitanje naroda koji je krenuo da hodi putevima svojih predaka, putevima Svetoga Petra Cetinjskoga i Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca”, kazao je Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

On je, kako je saopšteno iz MCP nedavno poručio da se Crna Gora posle 170 godina nalazi u istom položaju kao za vreme Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca.

– Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac svoj narod, Crnu Goru i Crnogorce predao je Bogu ljubavi – Svetoj Trojici i Majci Božijoj. Tako se i ja, kao njegov nedostojni naslednik, trudim da predam Crnu Goru i Crnogorce, bez obzira kako se ko oseća, Presvetoj Trojici – Bogu ljubavi. I da zamolim sve do jednoga, da se u toj ljubavi sreću jedni sa drugima i da izlaze na izbore u toj ljubavi prema Bogu, svetinjama, tvorevini Božijoj, Majci Božijoj, svetim Božijim ljudima. Zato se obraćam i vama, da u miru i bratskoj ljubavi u ove dane a i na sam dan izbora, sve bude u duhu ovoga amaneta Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca! U isto vreme skrećem pažnju ovima koji su na vlasti da se nasiljem ne stvara budućnost ni svoja, ni svoje dece, a kamoli budućnost Crne Gore – kazao je mitropolit Amfilohije.

On je naveo da ovih dana narod samoinicijativno organizuje litije i poručio da se ne zaboravi da se litije i sve pod lozinkom ”Ne damo svetinje” moraju odvijati u skladu sa ljubavlju bratskom i slogom, “saglasno blagoslovu Lovćenskog Tajnovidca, a u isto vreme i molbom glavarima da prestanu da zbog svoje vlasti i svoga častoljublja umnožavaju mržnju u narodu”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here