U Filahu čuvaju veru i korene

0

Dobrodošlica: Domaćini dočekuju goste
 

Proslava je organizovana u Pogerijahu pokraj Filaha, podno planine Dobrač. To mestašce u kome se nalazi jedna od najvećih skakaonica i gde je održano jedno svetsko i više evropskih prvenstava, postalo je u jednom danu mesto srpske duhovnosti.
 

Na ulazu iskrena dobrodošlica, Nenad Grujić, inače glavni majstor u firmi "Rapold Vintertur", sa mlađarijom Stefanom, Zlatom i Aleksandrom nudi odličnu domaću rakiju. Gosti dolaze i ostavljaju svoj prilog kao pomoć za budući rad.
 

– Ljudi koji sve čine da neguju svoju veru čuvaju i svoje korene – reče nadležni sveštenik Ljubomir Radovanov obraćajući se okupljenim čija su lica sijala radošću, izražavajući pri tom veliku zahvalnost klubu "Nikola Tesla" za sve što čini za Srpsku pravoslavnu crkvu.
 

Birane reči sveštenika, našle su put do srca prisutnih, pa je ceo dan protekao u tom posebno lepom raspoloženju, kada sve ključa od nekog iskrenog prijateljstva.
Najponosniji među njima bili su kumovi slave Jasna i Željko Ivančević i budući kumovi Gojko i Slavica Mačkić.

 

Kumovi slave: Jasna i Željko Ivančević
 

 

Predsednik KUD-a "Nikola Tesla" Jadranko Modić i agilni sekretar Radenko Lugić, bili su prezadovoljni i poželeli su da i u "Vestima" zahvale svim članovima i gostima koji su u velikom broju došli na još jedno uspelo druženje.
 

Pečenje, gulaš i lepa reč

Kao što je red okupljeni su se do večernjih sati družili uz odličnu muziku Gorana Tepića. Bilo je i ića i pića, jer su majstori Jovica Pejić i Goran Bajić ispekli oko 300 kilograma prasetine, a drugi dvojac braća Svetislav i Dušan Stojanović ukrčkao je dva kazana sočnog gulaša.
Od članova posluge koji su uvek bili nasmejani Zoran Čubrila i Radoslava Nikolića, posebno pominjemo jer su uvek u prolazu imali neku dosetku ili lepu reč za svakog gosta.

 

Dragana, Luka i Zoran Čubrilo

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here