Youtube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal
Hurricane

Muzičko takmičenje Pesma Evrovizije sve je bliže, a Srbija je dve večeri zaredom izabrala svoje finaliste među kojima se krije i predstavnik zemlje koji će biti izabran u subotu, 4. marta. Frajle, Džipsi, Zejna… samo su neki koji su se plasirali u finale. Kada govorimo o prvoj polufinalnoj večeri takmičenja za Pesmu za Evroviziju ’23, najpoznatija imena bili su Tijana Dapčević, Anđelina i Savo Perović. Međutim, niko od njih nije uspeo da se plasira u finale. RTS je ove godine izabrao 32 učesnika na Pesmi za Evroviziju. Većina ljudi nije poznata široj javnosti i uglavnom važe za alternativne izvođače, ili pevače i pevačice početnike koji su tek krenuli da grade svoju karijeru. Program su vodili zanosna Dragana Kosjerina i Milan Marić, koji je sve oduševio voditeljskom ulogom, dok su se iz bekstejdža javljali Kristina Radenković i Stefan Popović. Sve do samog kraja prve i druge večeri bilo je neizvesno ko će se od takmičara naći u trci za Liverpul. Nove članice grupe Harikejn, nisu krile svoje uzbuđenje pre izlaska na veliku binu. Devojke su se pojavile u nesvakidašnjim kostimima, pa su ih neki prokomentarisali da izgledaju kao iz filma “Avatar”. Vidno uzbuđene istakle su da će nazdarviti ceđenom pomorandžom i narom ako prođu u finale.

– Žao nam je što Anđelina nije prošla, imala je zaista lepu pesmu. Neprolazak u finale nije najveći poraz – poručile su Uraganke.

Veliku pažnju privukao je i Filari, koji je na Pesmi za Evroviziji ostvario dečački san. Osim muzikom on se bavi i šminkanjem i kuvanjem, a veoma je aktivan i na Tik-toku. Njegov kostim od lasteksa i mreže bio je jedan od ekscentričnijih na takmičenju.

Bend Gift predstavio se u drugoj polufinalnoj večeri ovog takmičenja. Oni su oduševili publiku, a kasnije je u grin rumu došlo do manje drame. Naime, frontmen benda Joca Ajkula davao je intervju, a voditelji su ga pitali da li je istina da su mu jednom prilikom na binu bacili zmiju.

– Ako me pitaš da li sam pobedio strah od zmija. Zmije su u sanovniku prijatelji, tako da – pričao je Joca, a za to vreme je voditelj iza njega držao gumenu zmiju.

On ju je stavio na vrat članice benda koja je sedela pored Joce, a oboje su počeli da vrište.

Princ od Vranja je možda privukao najviše pažnje zbog autentičnog fizičkog izgleda i druge kose.

U Liverpulu od 9. do 13. marta

Mesto u velikom finalu obezbedili nakon dve polufinalne večeri obezbedili su Stefan Shdž, Princ, Chegi & Braća bluz bend, Boris Subotić, Luke Black, Filip Baloš, Nađa, Empthdž Soul Project, Frajle, Nadia, Zejna, Filarri, Gift, Harikejn, Džipsi, Duo Grand.

Podsetimo, ove godine Evrovizija će se održati od 9. do 13. maja u Liverpulu. Iako je prošle godine pobedu odneo ukrajinski bend Kaluš orkestar, zbog rata u ovoj zemlji, ulogu domaćina preuzela je Engleska.