U inat SAD: Rusi sprečili snimanje američke TV serije u zgradi UN

0

Kadar iz serije ”Kuća od karata”: Kevin Spejsi
 

"Netfliks", producent "Kuće od karata", zatražio je od UN da kao scenu serije koristi salu Saveta bezbednosti gde se glasa o rezolucijama, u vreme kada nema sednica – noću ili tokokm vikenda. Ali, za to je potrebna saglasnost svih 15 zemalja-članica Saveta.

 

U seriji su glavni likovi Frenk Andervud – ciničan i beskrupulozan član Kongresa SAD, koga igra Kevin Spejsi, i Andervudova supruga i saučesnica Kler, koju igra Robin Rajt. Na pitanje reportera o tome, ambasador Francuske u UN, Žerar Aro
rekao je u šali: "To je razočaravajuće za vas, jer biste vi voleli da vidite glumce… pošto izgledaju mnogo elegantnije i mnogo romantičnije nego mi (diplomate), a i scenario je uzbudljiviji od stvarnosti", rekao je on.

 

 

Zgrada UN u Njujorku se koristi za filmove i televizijske produkcije, ali nikada do sada ne i sala Saveta bezbednosti. Sidni Polak je 2005. dobio saglasnost tadašnjeg generalnog sekretara Kofija Anana za triler "The Interpreter", sa Nikol Kidman
koja igra prevodioca u UN i otkriva zaveru, a drugu ulogu je igrao Šon Pen.

 

Ali, UN su 1959. odbile da velikom Alfredu Hičkoku dozvole da u zgradi na Ist riveru snima neke sekvence filma "North by Northvest" sa Kerijem Grantom, tako da je izgled unutrašnjosti zgrade UN rekonstruisan u studiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here