commons.wikimeida/cremlin.ru
Raketa "kinžal" na avionu Mi-31

U Kalinjingradsku oblast prebačena su tri MiG-a 31 sa hipersoničnim raketama “Kinžal” u okviru strateškog obuzdavanja, oni će biti na borbenom dežurstvu 24 sata, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

“Danas, 18. avgusta 2022. godine, u okviru sprovođenja dodatnih mera za strateško obuzdavanje, tri aviona MiG-31i sa hipersoničnim raketama ‘Kinžal’ prebačena su na aerodrom Čkalovsk u Kalinjingradskoj oblasti”, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se precizira su da će na aerodromu Čkalovsk biti organizovano 24-časovno borbeno dežurstvo aviona MiG-31i sa “Kinžalima”.

Tokom leta odrađena je “saradnja sa lovačkom avijacijom 6. armije vojno-vazdušnih snaga i PVO, kao i sa pomorskom avijacijom Baltičke flote”, dodaje se u saopštenju.

2 COMMENTS

  1. Sve je više tenzija i mir u svetu je sve više misaona imenica. Ipak Biblija jasno kaže da će u
    svetu zavladati mir, ali ne zahvaljujući ljudima, već zahvaljujući Božjem Kraljevstvu, nebeskoj vlasti na čijem čelu će biti Hrist Isus. Zapazite šta Sveto pismo kaže o toj divnoj nadi. Bog će ’prekinuti ratove do kraja zemlje‘ i tako ispuniti obećanje da će ostvariti „na zemlji mir među ljudima koji su mu po volji“ (Psalam 46:9; Luka 2:14). Nikakav himars, kinžal ili kako se sve ne zove vojna skalamerija bolesno i opasno upaljenih ratnih glava, neće im pomoći u svetom i jedinom pravednom ratu Armagedonu koji će Bog Jehova uskoro povesti protiv vidljivih ljudskih i nevidljivih demonskih vladavina ovog sveta. Taj rat Bog će voditi preko svog ratnka Kralja i glavnog Zapovednika moćnih anđeoskih vojski proslavljenog Isusa Hrista (Otkr. 16:14-16,19:21).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here