pixabay.com

Ova mapa sveta prikazuje u koje gradove ljudi iz raznih zemalja najviše žele da se presele – a Dubai je broj jedan.

Na mapi – generisanoj korišćenjem podataka Google pretrage za 12 meseci – uz nazive zemalja navedeni su i gradovi o kojima bi njihovi stanovnici najviše tražili informacija o preseljenju, prenosi Nova.rs.

Ispostavilo se da su pretrage za „preseliti se u Dubai” najčešće u čak 60 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD i Australiju.

Majami, metropola koja se nalazi duž obale Florida, je na drugom mestu, kao san stanovnika 12 zemalja, uključujući Grčku i Argentinu, a tek na trećem mestu je jedan evropski grad, i to Pariz u kojem bi navodno voleli da žive stanovnici 10 zemalja.

Mapu je sastavio Remitly, koji pruža finansijske usluge za imigrante, nakon što je za 164 zemlje analizirao pretrage za frazu „preseli se u grad“, utvrđujući tako najtraženije odredište za preseljenje u svakoj zemlji u poslednjih godinu dana.

„Sa širokim spektrom mogućnosti za zapošljavanje, rastućom infrastrukturom, odličnom zdravstvenom zaštitom i obrazovanjem i mogućnošću izbegavanja poreza na dohodak, jasno je zašto je Dubai na vrhu liste. Kao rezultat toga, grad poznat kao „Dragulj pustinje“, nastavlja da raste, dostigavši 3,6 miliona po prvi put 2023. godine“, navodi Remitly.

Iako je Dubai prvi, Severna Amerika se pokazala kao najpopularniji kontinent u celini sa čak osam gradova iz SAD i Kanade koji se nalaze u vrhu liste.

Ipak, u Srbiji je najpretraživaniji grad za preseljenje – Beč. I to svakako ima više smisla. Osim što nam je blizu, i što je tradicionalno glavna baza srpskih gastarbajtera, Beč je proglašen za najbolji grad za život na svetu u 2023.

Osim u Srbiji, Beč je prvi izbor još samo stanovnicima Lihtenštajna, dok komšijske Crna Gora i Albanija, na primer, takođe biraju Dubai.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here