T. O.
Ovogodišnji Đurđevdanski uranak

Ovogodišnji Đurđevdanski uranak, upriličen u nedelju 9. maja u Brizbejnu, u organizaciji lokalnog Srpsko-australijskog centra, i uz domaćina Folklornu grupu Drina, bio je događaj za pamćenje.

Svi posetioci, a bilo ih je preko 700, kažu da se skoro nisu tako dobro proveli. Ne treba da čudi, jer su se organizatori zaista potrudili. Od celodnevnog programa, preko organizovane zabave za decu, do hrane i pića, bilo je za svakog ponešto, ili kako su rekli neki gosti: za sve “od 0 do 100 godina”.

Folklorna grupa “Drina“ već drugu godinu učestvuje u Đurđevdanskom uranku, i kako kaže Daria Pendo, rukovodilac Drine, bilo je – odlično.

Deca iz Srpskog kulturnog centra iz Gold Kousta

– Pored nas, kao domaćina, ove godine su se našem pozivu odazvali i Srpska kulturna akademija iz Gold Kousta, kao i folklorna grupa “Đerdan“. A, pridružili su nam se i Kosovski božuri iz Vejkola – kaže za “Vesti” Daria Pendo.

Ove godine u programu je učestvovalo blizu 100 učesnika svih generacija, od najmlađih do odraslih. Prema rečima naše sagovornice, sve grupe su se pokazale u odličnom svetlu i zasluženo su pobrale aplauze publike.

Tokom dana smenjivale su se folklorne grupe, a između njihovih nastupa posetioce su zabavljali Dragan Milovanović na harmonici i pevačica Kristina Bela iz Sidneja. Za decu je bio organizovan i mali zoo vrt, u kojem su mogla da se druže sa životinjama.

Mia Butina, Maša Purić i Lea Vuleta (sleva nadesno)

Bila je to prilika i da se probaju dobra, tradicionalna srpska jela. Naravno da je usledilo i kolo, u kojem su igrali i stari i mladi.

– Svi su bili zadovoljni, tako da dobijamo samo lepe komentare, kako za organizaciju Đurđevdanskog uranka, tako i za sam program – priča nam Daria.

Kako kaže, ni ovog puta nije mogla da odoli, pa se i ona uhvatila u kolo.

– Naredni veliki nastup koji očekujemo jeste Festival srpskog folklora u Bonirigu u avgustu. Svi se radujemo tom velikom događaju – najavila je sagovornica “Vesti”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime