U Loznici svaka kiša poplava

0

Pod vodom i Vukov zavičaj: Voda se sručila na Tršić
 

Prema informaciji Gradskog štaba za vanredne situacije došlo je do izlivanja potoka duž Ratarske ulice u Klupcima i Runjanima, Štire u delu Voćnjaka i Loznice, Žeravije u Tršiću i Krivaje u Kozjaku. Stanarima Banjske ulice u Loznici Štira je po četvrti put ove godine napunila kuće, dvorišta, šupe i garaže, ostavljajući iza sebe blato i vlagu.

 

Svaki dan dežurstva

Gradski štab za vanredne situacije je u Operativnom centru uveo dežurstvo od nedelje u 19 časova, a zbog hidroloških prilika pojačana je mobilnost dva operativna tima koji obilaze kritična mesta i prate situaciju na terenu.

– Štira se za desetak minuta izlila i potopila mi dvorište. Tek što smo od prošle poplave malo isušili garažu, opet je puna blata. Prošli put mi je voda poplavila drva za ogrev, pa sam platila čoveku da ih očisti od blata. Tek što su se malo prosušila, eno ih opet u vodi. Ovo je postalo neizdrživo, a korito Štire niko neće da očisti od nanosa zemlje – kaže jedna Lozničanka iz ove ulice.

Zbog najave lošeg vremena ovogodišnji Vukov sabor nije završen na saborištu, već u Galeriji Vukove spomen-škole, što se pokazalo kao dobar potez. U nedelju se oko 15.30 ovde srušio pljusak, a rečica Žeravija je grunula iz korita i poplavila asfaltiran put i pešačke staze koje vode pored saborišta i do Vukove kuće noseći rizlu. Saborište je i dan posle pod vodom, a tragovi bujice su svuda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here