U Moskvi prikupljeno 300.000 evra za sanaciju poplava

0

Zahvalni na pomoći: Delegacija Srbije u Moskvi
 

U saopštenju se navodi da je konferenciji prisustvovao i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić a da je prikupljeno 298.000 evra, ali i druge opreme. Ministarstvo odbrane Rusije doniralo je Srbiji 10 pumpi velikog pritiska, deset cisterni za vodu, kao i 250 termosa od 50 litara za vodu.

 

Posle sastanka sa ruskim privrednicima, najavljena je donacija Kosjeriću od 100.000 evra, kao i izgradnja 17 kuća za Obrenovac ili kupovina nameštaja i inventara za sve škole u toj beogradskoj opštini.

 

Ministar Gašić je u ime Vlade Srbije zahvalio na pomoći građanima i rukovodstvu Rusije, kao i srpskim građanima koji rade u toj zemlji. Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić takođe je zahvalio svima koji su pokazali solidarnost sa Srbijom i sakupili 53 tone humanitarne pomoći.

 

Donatorskoj konferenciji prisustvovali su i zamenik predsednika Saveta Federacije Rusije Aleksandar Trošin, zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov, kao i predstavnici velikih ruskih kompanija, poput "Gasproma", "Lukoila" i "Ruske železnice".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here