Pred sam kraj 2018. i početkom Nove godine, posredstvom Redakcije “Vesti”, o čemu smo već pisali, pristigla je donacija od 200 dolara plemenite porodice Janković iz Zapadnog Sidneja upućena na dve adrese.

Tačnije, po 100 dolara namenjeno je za narodne kuhinje DO “Majka devet Jugovića” iz Gračanice, kao i za trinaestočlanu porodicu Savić iz sela Buštranje kraj Vranja. Ovi prilozi su, u međuvremenu, stigli na zadate adrese, donevši osmehe u porodicu Svetislava Savića (52) i njegove supruge Slađane (45).

– Mnogo hvala tim dobrim ljudima koji su nas se setili i to čak sa drugog kraja sveta. Ovim darom Obradovaću pre svega decu, jer su naše potrebe velike. Isto tako želim da se zahvalim i dobrotvorki Veri iz Badena, jer nas se nedavno setila. Hvala na garderobi za naše najmlađe mezmice Petru (3) i Dunju (2). Molićemo se za naše dobrotvore i za sve koji su nam pomagali i ranije. Da im Gospod i Bogorodica udele zdravlje, sreću i veselja – poručio je Svetislav, koji hrani svoju porodicu od plate i dečjeg dodatka za troje dece, na koliko ima pravo.

Zahvalnost na novčanom prilogu uputio je i saradnik DO “Majka devet Jugovića” Stefan Ječmenica, koji je dar preuzeo u beogradskom Dopisništvu “Vesti”, a on će prema njihovim rečima biti utrošen na ono što narodnim kuhinjama bude bilo najhitnije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here