Promo

Svečanom sednicom u velikoj sali skupštine grada, sutgra u Neogotinu počinju tradicionalni Dani dijaspore, a već tokom vikenda planiran je drugi moto skup „Prahovo 2019“ koji će okupiti više hiljada motorista iz regiona, ali i Evrope.

U okviru ove manifestacije biće predstavljeni turistički potencijali Negotina, a planirano je da se u okviru više panel diskusija razgovara o ulozi dijaspore u razvoju Srbije, ekologiji, ali i mogućnosti investiranja u rodni kraj s konkretnim ponudama projekata.

– Dijaspora je i dalje samo odličan izvor prihova, a suštinski se ništa ne menja kako bi se promenio njen status, prevashodno kada je reč o pokušajima investicija. Istovremeno, ogroman problem za veće donacije matici su i zastareli carinski zakoni koji bi hitno morali da se izmene i olakšaju dostavljanje pomoći – ističe Borivoje Krekulović, predsednik Dijaspore istočne Srbije – udruženja koje je organizator ove manifestacije.

Tokom ovog vikenda u Prahovu će biti održan drugi moto skup u organizaciji Moto kluba „Fri rajder“. U dva dana druženja motoristi iz cele Evrope će uživati u bogatom muzičkom programu, ali i nezaobilaznim „bajkerskim igrama“ odnosno pokazivanju veštine upravljanja na dva točka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime