EPA/Clemens Bilan
Ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok

Izjava nemačke ministarke inostranih poslova Analene Berbok da Evropa “ratuje protiv Rusije” je poklon Kremlju, piše lider Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merc za list “Fokus”.

On tvrdi da Moskva može ovu izjavu da okrene u svoju korist.

“Ovakve greške su nedopustive, posebno u dobro pripremljenom govoru pred parlamentarnom Skupštinom Saveta Evrope. U ovako napetoj situaciji neophodno je odmeriti svaku reč”, navodi se u tekstu.

On je dodao da svako može loše da se izrazi, ali da se u kontekstu svega što se dogodilo stiče utisak da u koalicionoj Vladi Nemačke uopšte ne postoji koordinisana spoljna i bezbednosna politika.

“A ministarka inostranih poslova Nemačke nemarno izgovara takve reči koje će protivnici naše pomoći Ukrajini upotrebiti kao oružje. U teškim vremenima, ovakva spoljna i bezbednosna politika osuđene su na neuspeh u borbi za podršku stanovništvu”, zaključio je Merc.

Berbokova je tokom sednice PASE 24. januara izjavila da evropske zemlje “ratuju protiv Rusije” i pozvala evropske države da zajedno učine više za Ukrajinu, a ne da traže krivce među svojima.

Ove reči isprovocirale su talas kritika nemačkih političara na račun Berbokove, a MIP Nemačke morao je posebno da objavi saopštenje da podrška Kijevu ne čini Berlin jednom od strana u sukobu.

3 COMMENTS

  1. Pa rekla je istinu
    Laž i samo laž
    Od NATO i EU ništa drugo ne dolazi
    Sramota i strahota za sav svijet su nato I EU opasnost

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here