commons.wikimedia/Estec GmbH
Prag

Iako su mnogi očekivali da je Dablin grad u kome se najviše konzumira alkohol, istraživanje ne govore tako. Naime, Prag je poneo ovu laskavu titulu, a odmah iza njega su se našli pomenuti irski grad, pa Berlin.

U nedavnoj studiji koja se bavila o destinacijama i “velikim količinama pića”, turistička platforma Holidu sačinila je listu gradova u kojima se najviše pije.

Ovo rangiranje je zasnovano na broju kasnonoćnih aktivnosti dostupnih u gradu i procentu uživalaca alkohola koji su imali “težu sesiju” u poslednjih 30 dana. U studiji se ističe da čak 81,3 odsto stanovništva Irske pije alkohol, što je najveći procenat u bilo kojoj analiziranoj zemlji. Ali, ovaj podatak gradu Dablinu nije “značio” da će osvojiti prvo mesto. Jedini grad koji ga je pobedio je bio Prag, u kom lokalno stanovništvo konzumira najviše pića po glavi stanovnika na svetu sa oko 481 pivom po osobi.

Skoro 19 odsto preporuka koje se odnose na “šta raditi u Pragu” prema sajtu Trip Advajzor uključuju alkohol – od posete pabovima do srednjovekovnih koktel barova.

Berlin je rangiran na trećem mestu, a studija naglašava da četiri od pet Nemaca pije alkohol po prosečnoj ceni od 4,52 evra po litri, piše Metro.

Ipak, britanski sajt ističe da je Dablin možda nepravedno ispustio prvo mesto jer u glavnom grad Republike Irske ima dosta atrakcija povezanih sa alkoholom. Tu je i Ginisovo skladište koje je proglašeno najboljom turističkom atrakcijom u Evropi u 2023. godini prema World Travel Awards-u.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here