Vesti
Detalj sa jednog od prethodnih memorijala

Srpski fudbalski klub Drina iz Nobl Parka nastavlja s tradicijom održavanja turnira pod imenom Memorijal “Ljubo Đekić“. Ove godine, turnir će se održati u subotu, 30. januara na terenima Springvejl Belih orlova u Srpskom sportskom centru Kizboro s početkom u 13.00 časova.

Na turniru će učestvovati šest srpskih klubova iz Melburna i Džilonga: Nobl Park Junajted Drina kao organizator, zatim Springvejl Beli orlovi, Ficroj siti Srbija, Vestgejt Sinđelić, Bervik Kings Krajina i FK Srbija iz Džilonga.
Nobl Park Junajted Drina svake godine održava ovaj memorijalni turnir u sećanje na nezamenjivog dugogodišnjeg člana i svojevremeno prvog čoveka kluba, kome je Drina jednostavno bila sastavni deo porodice i života.
Mnogi se i danas sećaju vremena kada je ovom srpskom klubu sve cvetalo i išlo od ruke zahvaljujući ponajviše Ljubi Đekiću, koji je u svojim pisanim izveštajima često budio maštu i podsećao svoje zemljake i uvek s ponosom govorio kako “Drina mutno valja”.
A, kada je Drina ponekad i bila u kakvoj blagoj krizi, svi pamte da je na čelu kluba bio čovek koji je uvek imao znanja i umeća da ga vrati na staze uspona i da učini da njegova Drina ponovo blista.
Starije ne treba podsećati, ali mladima treba uvek iznova ponavljati šta je sve Ljubo Đekić značio za FK Drinu i koliko je u srpskoj zajednici Melburna bio poznat po mnogo čemu pozitivnom, sve dok ga u aprilu 2012. godine u najboljim godinama opaka bolest nije odnela od nas.
I ovog puta očekivanja su da će se tradicija nastaviti masovnim okupljanjem ljubitelja fudbala i poštovalaca Ljube Đekiće u Srpskom sportskom centru, a kako je turnir organizovan u jeku predsezonskih priprema klubova, svi timovi će nastupiti u svojim najjačim sastavima. To je još jedan podatak koji obećava da će biti zaista kvalitenog fudbala i da će svi koji dođu imati u čemu da uživaju.
Ulaz je besplatan, a organizator obećava da će ljubitelji fudbala, pre svega oni koji će se doći iz poštovanja prema čoveku kome je ovaj događaj i posvećen, imati popodne za pamćenje.
Uz raznovrsne specijalitete iz srpske kuhinje i hladna osveženja tokom dana, obezbeđena je i muzika uživo, za koju su zaduženi Aleks i Kobra.
Svi su dobrodošli u Srpski sportski centar, poruka je organizatora iz FK Nobl Park Junajted Drina.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime