pixabay.com

U nekoliko akcija slovenačke policije privedeno je oko 30 migranata i osoba koji su im omogućili nezakonit prelazak granice, saopštila je danas policija.

Kod Fernetiča, nekadašnjeg graničnog prelaza sa Italijom, u petak je zaustavljen vozač teretnog vozila turskih registarskih tablica u kojemu je pronađeno šest ilegalnih migranata, među kojima i jedan maloletnik, a punoletni migranti zatražili su u Sloveniji međunarodnu zaštitu pa su prebačeni u Ljubljanu u centar za azilante, dok je vozaču do daljega određen pritvor, prenosi Hina.

Kako prenose mediji, policija je potvrdila i slučaj koji se dogodio nešto pre toga, kad je na drugom kraju zemlje, u opštini Rogatec, nakon prelaska granice zaustavljeno putničko vozilo 43-godišnjeg Ukrajinca koji je prevozio šest Iračana.

Svi su privedeni u policiju, a protiv vozača je podneta krivična prijava.

U nedelju uveče je na tri lokacije u Kočevju, Štalceru i Prigorici, u tri odvojene akcije utvrđeno više slučajeva ilegalnog prebacivanja migranata preko Slovenije, a vozači, po jedan državljanin Ukrajine i nosilac palestinskog pasoša, kao i dva Slovenca, prevozili su 20 stranaca iz trećih država, odnosno ilegalnih migranata, većinom iz Indije i Pakistana.

Vozači su pritvoreni zbog sumnje da su počinili krivična dela.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime