FNP
Od mercedesa ostala samo olupina

Teška saobraćajna nesreća, koja se dogodila prošlog vikenda u ranim jutarnjim satima na auto-putu A67 između Gros Geraua i Frankfurta, nedaleko od Riselshajma, odnela je tri mlada života. Poginuli su mladić srpskog porekla David Kovačić (26), kao i saputnici I. T. (26) i F. S. (24), sva trojica iz Frankfurta.

Kako smo iz nezvaničih izvora saznali, nesreća u kojoj su stradali David i dva mladića turskog porekla dogodila se najverovatnije zbog brzine neprilagođene klizavom kolovozu. Naime, trojica drugara su se, po kišovitom vremenu, oko 3.30 vozila ka Frankfurtu posle večeri provedene u jednom baru u Gros Gerau.

David Kovačić

Automobilom je, kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, upravljao 24-godišnji F. S. za koga se pouzdano zna da nije konzumirao alkohol. Vozeći velikom brzinom na levoj traci auto-puta, iz zasad ne do kraja utvrđenih razloga naglo je prešao na desnu stranu puta gde se, bez kočenja, zakucao pod prikolicu kamiona koji se tom trakom kretao.

Na mesto suvozača je bio I. T, a David je sedeo na zadnjem sedištu. Pretpostavlja se da su se kretali brzinom od oko 200 kilometara na sat i da su naišli na akvaplaning, te da je to uticalo uticalo na naglo skretanje u drugu traku. Mesto nesreće je poznato i po povremenoj magli, pa nije isključeno da je u tom trenutku bilo i magle na tom delu puta. Od siline udara u kamionsku prikolicu, krov automobila je bukvalno odsečen. Sva tri mlada života su se ugasila istog trenutka.

– Ne znam šta da kažem, velika tragedija za sve tri familije – kazao je Nikola Žutić, bliski rođak nastradalog Davida.

On dodaje da je David bio jedan divan dečko i da je siguran da su i druga dvojica nastradalih mladića bili dobri momci.

– David je završio školu za prodavca automobila i donedavno je radio u jednoj auto-kući u okolini Darmštata. Bio je jako vezan za Srbiju, Beograd i Banjaluku. Planirao je sa prijateljem da u Beogradu otvori bar i da tamo nastavi da živi. Radovi na lokalu su već počeli – kazao je Nikola kroz suze.

Rođen u Nemačkoj

David Kovačić je rođen u Nemačkoj, a roditelji Zoran i Ljiljana Kovačić su poreklom iz Banjaluke. Opelo i ispraćaj Davida Kovačića biće danas u devet sati na groblju Waldfriedhof Frankfurt – Goldstein.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here