Pixabay.com

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše i maksimalnom temperaturom do 15 stepeni.

Na planinama se očekuje sneg, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ).

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od 2 stepena do 5 stepeni, najviša od 10 do 15 stepeni.

Uveče i noću vedro. U Beogradu promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša se očekuje pre podne i sredinom dana.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od 2 do 4 stepena, najviša oko 14 stepeni. Uveče i noću vedro.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak ujutro u većem delu zemlje prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na 2 metra visine.

U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada. U utorak posle podne i uveče, kao i u sredu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni i južni vetar.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz slabljenje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

Zatim pretežno sunčano, a novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedeljak, 1. aprila uveče i tokom noæi ka utorku 2. parila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here