pixabay.com

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a na inovativnoj veb-platformi, održan je drugi “Virtuelni sajam zapošljavanja”. Na ovom sajmu je učestvovalo više od 100 kompanija iz Srbije koje su ponudile 4.413 slobodnih radnih pozicija.

– NSZ nastavlja da radi na digitalizaciji usluga sa ciljem da se one učine dostupnijim nezaposlenima i teže zapošljivim licima. Na taj način se dodatno podstiče njihova aktivnost u traženju posla. Takođe, cilj je i da se upoznaju sa brojnim mogućnostima za dodatne edukacije i usavršavanje veština – istakao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Najveći broj poslova koji je ponuđen na ovom “Virtuelnom sajmu zapošljavanja” bio je iz oblasti inženjerstva, građevinarstva, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Bila su tražena i druga zanimanja, poput krojača, šivača, magacionera, bravara, dostavljača, kasira, vozača, prodavaca, prevodilaca, knjigovođa, vaspitača i radnika u proizvodnji, prenela je “Politika”.

Od januara do oktobra ove godine, u organizaciji NSZ-a održano je 58 redovnih sajmova zapošljavanja na kojima je učestvovalo 1.290 poslodavaca. Oni su iskazali potrebu za angažovanjem 15.533 radnika. Učestvovalo je 42.858 nezaposlenih, a posle učešća na sajmovima, zaposlenje je pronašlo više od 7.500 osoba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here