Tanjug/AP

“U 2020. godini Srbija je izgubila više od 53.000 ljudi, najvećim delom zbog korone”, kaže ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović i dodaje da je samo u decembru preminulo oko 17.000 građana.

– Nestao je grad veličine Šapca. Nije izgledalo tako pre dva-tri meseca, ali je u decembru došlo do strahovitog skoka broja umrlih. I to je porast u odnosu na 2019. godinu za 15 procenata – rekao je Dmitrović.

Upitan šta je najveći problem sa kojim se suočava njegovo ministarstvo, Dmitrović je kazao da je to odluka mladih da nemaju troje dece već jedno.

Dmitrović je rekao da bi povećanje dečijeg dodatka bilo značajno, ali da to nije rešenje problema, jer da jeste, kako kaže, Norveška bi imala stopu fertiliteta 5, a ima 1,70.

On je naglasio da rešenje ne može da se nađe preko noći, ali da mogu da se naprave pomaci određenim merama, kao iz 2018. godine kada je, kako kaže, stopa fertiliteta za godinu i po sa 1,48 odsto porasla na 1,52.

1 COMMENT

  1. Побили пензионере. Сад још док их пелцују, биће весело.

  2. Побили пензионере. Сад још док их пелцују, биће весело. Ако ми ове године роде шљиве, имаћу 50 казана. Уз додатак шећера биће 2000 литара љуте.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here