U turskom automobilu 80 kilograma heroina

0

U akciji granične policije na prelazu Batrovci između Srbije i Hrvatske, otkriveno je preko 80 kilograma heroina u automobilu turskih registarskih oznaka, saopštio je MUP Srbije. Vozilom mercedes upravljao je državljanin Bugarske B.I.A. (57). Droga je bila upakovana u 90 paketa, skrivenih u posebno izrađenom bunkeru automobila ispod prtljažnika, zatim u tapacirungu vrata i oko blatobrana i pragova automobila.
Bugarskom državljanu je određen pritvor zbog sumnje da se bavi preprodajom narkotika, a kako ističu u policiji, ovo je najveća zaplena heroina na graničnim prelazima u poslednjih nekoliko godina.
Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova izjavio je da policija nastavi sa ovakvim akcijama i značajno poveća zaplene droge koje dolaze u Srbiju.
– Ono što je naš zadatak i na čemu insistiram je, osim posla koji radi granična policija, da se slične zaplene dešavaju i na beogradskim i ulicama Srbije, jer je očigledno da puno droge imamo u celoj zemlji. Možemo reći da je ovo rekordna zaplena droge u poslednjih nekoliko godina – izjavio je Stefanović.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here