U “Zavičaj” došli i zemljaci iz Austrije

0

 

Domaćini su otvorili program, a nastupala je dečja grupa. Kasnije je zaigrala i srednja grupa, a potom i prvi ansambl. Gosti iz Kufštajna su došli sa dva ansambla, dečjim i prvim, a oni iz St. Johana sa čak tri ansambla – malim, prvim i veteranima.

 

Najautentičniji su na bini bili mališani "Delija" i veterani "Sloge". A ne smemo zanemariti ni domaćine "Zavičaj" koji su za svoju igru dobili gromke aplauze u dvorani. Posle kulturno-umetničkog programa nastupilo je narodno veselje, a članovi sva tri udruženja zaigrali su kolo.

 

Domaćini Smotre

Napomenimo i to da je KUD "Zavičaj" domaćin 15. po redu Smotre srpskog folklora u Švajcarskoj, koja će se održati u sali "Eula" u Vinterturu sledeće subote, 13. marta sa početkom u 9.00.

Složna uprava "Zavičaj" na čelu sa predsednikom Srećkom Bekrićem je svoj deo posla obavila veoma dobro, počev od gostoprimstva na ulazu, pa sve do kraja zabave.

– Svake godine organizujemo zabavu povodom Dana žena. Ovog puta smo u goste pozvali drage goste iz St. Johana i Kufštajna, tako da pored Švajcarske širimo poznanstva po Austriji.

 

Zahvaljujem im što su bili naši gosti i verujem da ćemo uskoro i mi otići kod njih – kaže predsednik Srećko Bekrić.

– Dolazimo na svaku zabavu koju organizuje "Zavičaj". Volimo folklor jer smo nekada i sami kao deca igrali u našem rodnom selu Mokranje. Imamo tri zlatne ćerke, a najstarija igra u "Zavičaju", tako da je pratimo na svim zabavama – kaže Dragan Trajstarević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here