EPA/Neill Hall

Reprezentacija Engleske četvrti je učesnik četvrfinala Svetskog prvenstva u Kataru posle ubedljive i sigurne pobede nad Senegalom od 3:0. Golove za Gordi Albion postigli su Henderson u 38, Kejn u 45. i Saka u 57. minutu.

Englezi će se u borbi za polufinale sastati sa svetskim šampionom Francuskom u subotu 10. decembra.

Aktuelni svetski prvaci nešto ranije u nedelju su takođe bez mnogo muke došli do četvrtfinala – tim Didijea Dešana pobedio je Poljsku sa 3:1.

Dobru igru je na startu utakmice pružila afrička selekcija. Tim koji vodi Aliju Sise bio je izuzetno konkurentan rival favorizovanim Englezima do finiša prvog poluvremena. Međutim, tada do izražaja dolaze individualni kvaliteti engleskih ofanzivaca.

U 38. minutu Engleska dolazi do vođstva preko Džordana Hendersona. Iskusni vezista Liverpula postigao je pogodak preko fantastičnog Džuda Belingema, najboljeg igrača Engleske u prvom poluvremenu. Fantastično je vezista Borusije Dortmund prošao po boku i uposlio kapitena Liverpula, koji šutira iz prve i donosi vođstvo svojoj selekciji.

U trećem minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu Englezi dupliraju prednost. Posle još jednog fantastičnog pasa Belingema odlično su kontru istrčali Fil Foden i Hari Kejn. Mladi ofanzivac Mančester Sitija upošljava kapitena Kejna, kojem nije bilo teško da snažnim udarcem postigne svoj prvi gol na turniru i dovede Englesku u vođstvo od 2:0.

U drugom poluvremenu tempo kao da je malo opaso, a konačan rezultat postavljen je u 57. minutu. Fil Foden je povukao loptu i centirao u sredinu šesnaestrca. Tu se našao Bukajo Saka, a mladi fudbaler Arsenala spretno je reagovao i matirao Mendija za 3:0.

Englezi su se drugi put zaredom plasirali u četvrtfinale Mundijala – u Rusiji su četiri godine ranije stigli do polufinala, a kasnije su završili turnir na četvrtom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here