Vestionline
Šaban Šaulić

Danas je održano suđenje suđenje Turčinu Alsinu Leventu koji se tereti za ubistvo Šabana Šaulića i Mirsada Kerića, za šta je i priznao krivicu.

Presuda u sudu i Giterslou je izrečena i Alsin je dobio tri godine i 3 meseca zatvora.

Na suđenje su pored advokata porodice Šaulić i porodice Kerić, bili prisutni Goca Šaulić, ćerka Sanela kao i sin Mihajlo, pored njih u sudnicu je stigao i Denis Kerić, sin stradalog Mirsada.

Odbrana je pokušala ponovo da odloži suđenje zbog čega su juče podneli i pisani zahtev, ali je reagovao javni tužilac koji je izneo stav da misli da je to samo pokušaj odlaganja u nedogled te da će se suđenje danas održati jer za to postoje jaki razlozi.

Tročlano veče je donelo jednoglasnu odluku da će suđenje biti nastavljeno te da nema potrebe za odlaganjem.

Nisu zadovoljni: Porodica Šaulić, Denis Kerić i njegov advokat

Nakon što je sudija proverio identitet optuženog, javni tužilac je pročitao optužnicu.

U optužnicu je opisao kako je došlo do sudara. Optuženi je bio pod dejstvom alkohola i droge, bez dozvole i brzinom od 192 km/h udario u auto u kome su bili Šaban i Mirsad i koji se kretao oko 80 km/h.

Odbrana priznaje da je optuženi bio pod drogama, ali i da je imao i drugih problema. Ne seća se kako je i zašto je došlo do sudara i samo se seća da je u nešto udario i da je hteo da prikoči.

Optuženi nije skinuo kapuljaču dok mu sudija nije naredio

Priznao je da se seća boravka u bolnici, ali se ne seća ko je bio oko njega i kako je stigao do bolnice, dodaje da zna da je bio pregledan i da mu je pružena pomoć. Tamo je proveo tri dana, a posle u istražnom zatvoru proveo neko vreme. Od onda nije uzimao ni drogu ni alkohol. Trenutno radi i ne koristi više društvene mreže jer mu je ime bilo zvanično objavljeno, razveden je zbog toga i sada živi kod majke. Morao je da promeni posao jer je imao pritisak od kolege.

Optuženi ulazi u sudnicu

Optuženi nije priznao da se kaje i da mu je žao već je to prepustio svom advokatu, dok je advokat porodice Šaulić i Kerić rekao da ni njegovih sto izvinjenja ništa ne bi promenilo, ali da su porodice došle iz Srbije kako bi čule šta se dogodilo te noći.

Veliko interesovanje medija za suđenje

Optuženi je tražio da dobije minimalnu kaznu jer će ostati bez posla u drugom slučaju i to će ostaviti traume na njegovo dete.

Nakon što je sudsko veće razmotrilo sve detalje kako tužitelja, tako i tuženog, doneta je odluka da se kazni sa tri godine i tri meseca zatvora.

Podsetićemo da je Šaban Šaulić bio nekrunisani kralj narodne muzike, i da je njegova smrt ostavila veliki tugu na estradnom nebu, i među ljubiteljima njegove muzike. Sahrani je prisustvovao i sam vrh države što je još jednom pokazalo njegov značaj i trag koji je ostavio za života.

Husein Ismail menadžer za Nemačku

Sin stradalog psovao u sudnici

Denis Kerić je tražio da se obrati optuženom i kad mu nisu dozvolili onda ga je opsovao optuženog. Optuženi je na kraju rekao da mu je žao i da bi se izvinio familijama kada bi znao da će oni da prihvate izvinjenje.

Dolazak Gordane, Mihajla i Sanele na suđenje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here