Youtube/Nat Geo WILD
Foto: Ilustracija

Policija je večeras privela nekoliko osoba iz sela Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili mečku koja je sa mečićima viđena u Beranama.

„Prema našim operativnim saznanjima, te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružje i drugi eventualni dokazni materijal“, saopšteno je iz policije.

Kako prenosi Radio Berane, vest da je mečka koja je danas sa mladuncima „posjetila“ urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena uznemirila je javnost.

– Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspeo sam da pronađem mečku. Nažalost, bila je ubijena. Ovo je delo nekog lovca, a ko bi to mogao biti, neću da licitiram. Obavestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini – rekao je za taj radio jedan od lovaca, Mladen Premović.

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

– Mogu slobodno da kažem da kod nas ne postoji lovačko udruženje, jer nisu u stanju da stanu na kraj ovakvim postupcima. Nisu sprečili da se ovakvi događaji dešavaju, to govori o njihovoj neefikasnosti i nesposobnosti – kazao je Premović.

CDM je preneo da je mečka pronađena u mestu Jela-Breze u selu Rovca, sudbina mečića za sada je nepoznata.

– Nakon što me je Premović obavestio o ovom događaju, došli smo na mesto gde je mečka pronađena. Zajedno sa policijom, pripadnicima KRIM službe, radimo na prikupljanju činjenica, a biće pokrenut i krivični postupak protiv počinilaca – izjavio je regionalni inspektor za šumarstvo, lovstvo i zaštitu bilja Milutin Vukić.

Lovci, bolji poznavaoci ćudi divljači, smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se sinoć u potrazi za hranom zbog guste magle izgubila i zalutala u grad.

1 COMMENT

  1. I to je mafijA samo sa dozvolom za lov ili bez njega.Emir Kusturica je zasluzno dobio oreden sa mečkom,a ove ubice ubijaju sve sto je lepo i od boga dato.Dokle ce svako moći da puca tako?

  2. Ko tako lako ubija bez razloga i iz obesti životinje taj sigurno može da ubija i ljude isto tako! (Zanima me da li postoji psihološka i moralna provera ljudi koji se primaju u lovačka društva./ Inače su lovci i jedini krivolovci — a ko bi drugi bio jer jedino oni i imaju oružje)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here