commons.wikimedia/Pavle Marjanović
Zgrada Treće beogradske gimnazije

Direktorka Treće beogradske gimnazije Olga Čokaš potvrdila je za “Danas” da se u utorak na fudbalskoj utakmici, u okviru sportskog i humanitarnog turnira “Gimnazijada”, dogodio incident u kojem je profesor te škole, u pokušaju da razdvoji učenike, zadobio teške telesne povrede.

– Treća beogradska gimnazija je donela odluku da se ovogodišnja “Gimnazjada” prekida jer je svaki oblik nasilja apsolutno neprihvatljiv. Sva takmičenja koja je trebalo da se održe u sredu (15. maja) i četvrtak (16. maja) su otkazana – navodi direktorka.

Ona dodaje da je incident prijavljen policiji koja će dalje ispitati činjenice vezane za ovaj slučaj.

– Naš kolega jeste zadobio navedene povrede i trenutno se nalazi na pregledu. Nastava se danas odvija redovno – rekla je Čohaš.

Ona nije potvrdila, ali ni demantovala nezvanična saznanja Danasa da će u Trećoj gimnaziji sutra biti prekinuta nastava u znak protesta zbog napada na profesora.

Podsetimo da je za sutra najavljen protest prosvetnih radnika zbog prebijanja nastavnika u Bačkoj Palanci.

O prekidu “Gimnazijade” Treća gimnazija je sinoć obavestila ostale škole učesnice.

Forum beogradskih gimnazija osudio incident

Forum beogradskih gimnazija osudio je danas incident u Trećoj beogradskog gimnaziji u kojem je u sukobu učenika Desete gimnazije i Treće beogradske gimnazije jedan od aktera teško povredio nastavnika Treće beogradske gimnazije, koji je pokušao da ih razdvoji.

Forum od nadležnih organa očekuje da odgovorni za povređivanje nastavnika budu sankcionisani.

„Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci nedvosmisleno ukazuju da u Srbiji još nije pronađeno rešenje za nagomilano nasilje u srpskim školama, a olako obećana brzina u rešavanju problema koji izjeda srpski prosvetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje“, naveo je Forum beogradskih gimnazija u saopštenju.

Kao odgovorne, Forum jednako vidi i one koji odlučuju, kao i one koji učestvuju u donošenju odluka.

„Stiče se utisak kao da ne znamo da će posle 16. maja doći 17. maj, kao što je posle 3. maja došao 4. maj, a mi smo i tada stajali nemi i zbunjeni i pitali se kako nam se ovo desilo, a onda smo počeli olako da obećavamo rešenja za izlazak iz krize, međutim, umesto izlaska iz krize jasno je da smo godinu dana kasnije svi zajedno doprineli da ‘Od kolevke pa do groba, najnesigurnije postane đačko doba’, a rešenje ni na vidiku“, zaključeno je u saopštenju.

3 COMMENTS

  1. Čemu taj sarkazam i odakle ideja da je to Vučićeva Srbija. To je država svih građana koji tu žive, a što ima toliko nevaspitane dece kriva je porodica i propisi u školams i društvu, gde deca rade šta hoće i zabranjeno je kažnjavsti ih.

  2. Sarkazam je baziran na izbornoj kradji , Acinoj demagogiji i Acinim lazima. Taj demagog nece jos dugo sa srpske grbace. Mediji su njegovi, i sto je narod zatucaniji – on ce dugo, jos dugo na vlasti da ostane. Beogradski Sindikat je to vec davno ispevao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here