Učiniću sve da oporavim poljoprivredu

0

Popljoprivreda đe biti jedan od prioriteta: Snežana Bogosavljević-Bošković
 

"Na nivou Vlade Srbije će se utvrđivati prioriteti a ono što će sigurno biti među vodećim prioritetima je poljoprivreda. Ja ću sa svoje strane i uz pomoć svojih saradnika učiniti sve da šteta koja je načinjena bude u najvećoj mogućoj meri nadoknađena", poručila je ministarka prilikim obilaska Svilajnca.

 

Ona je posetila farmu u Kušiljevu na kojoj se 2.000 jagnjadi udavilo nakon što je naišla bujica, i konstatovala da su u Svilajncu velike poljoprivredne površine bile pod vodom i da su neke još uvek.

 

"Veliki su gubici u stočnom fondu, ali zahvaljujući dobro organizovanoj zaštiti od naknadnih štetnih posledica uključujući Štab za vanredne situacije, veterinarsku stručnu službu mogu dakonstatujem da je ovde posao dobro odrađen", kazala je Bogosavljević-Bošković.

 

Na farmi u Kušiljevu kod Svilajnca, koju je zakupio izraelski partner i koja radi već nekoliko godina, u poplavi se udavilo oko 2.000 jagnjadi težine od 25 do 30 kilograma spremanih za izvoz u Izrael, dok je evakuisano 738 jaganjaca.

 

Uginule životinje su uklonjene sa farme i specijalnim vozilima prevezene u kafilerije u Somboru i Ćupriji. Vode na farmi od poplave još ima i sada sledi čišćenje i dezinfekcija.

 

U pratnji ministarke bili su i načelnik pomoravskog okruga Goran Milosavljević, zamenica predsednika opštine Svilajnac Danijela Stojadinović i direktor Veterinarskog specijalističkog instituta u Jagodini Zoran Rašić. Ministarka poljoprivrede je nakon Svilajnca obišla i Jagodinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here