”Učite da bi znali a ne za ocenu”

0

Obrazovanje je u krizi u celom svetu: Srđan Verbić
 

"Obrazovanje je u krizi bezmalo u celom svetu. Tamo gde đaci uče samo za ocenu, za ispit ili diplomu, kriza se produbljuje. Tamo gde đaci uče da bi znali, perspektiva je potpuno drugačija. Mi smo, nažalost, u ovoj prvoj kategoriji", rekao je Verbić za ”Danas”.

 

Verbić je istakao da promene u obrazovanju moraju da budu održive, a rezultati tih promena vidljivi.

 

Ko je Srđan Verbić?

Verbić je rođen 1970. godine u Gornjem Milanovcu i diplomirao je teorijsku fiziku na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a ove godine je na tom univerzitetu doktorirao na temu vrednovanja testova znanja. Do imenovanja za ministra radio je u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja kao rukovodilac Centra za ispite.

"Da bi to bilo moguće, potrebno je da povećamo odgovornost svih zainteresovanih strana, a ne samo onih koji primaju platu za rad u prosveti", rekao je Verbić.

 

Verbić je naveo da će svakako imati slobodu prilikom sastavljanja svog tima i da je sa premijerom Aleksandrom Vučićem potpuno saglasan da željene promene u resoru prosvete neće biti moguće ako ne bude imao odrešene ruke u sastavljanju tima svojih saradnika.

 

"To naravno ne znači da svi oni moraju da budu nestranački kadrovi", rekao je Verbić.

 

Verbić je naveo da je Vučića prvi put sreo posle njegovog poziva da se pridruži Vladi.

 

"Imao sam utisak da je dobro informisan kako o onome što radim, tako i o mojim političkim stavovima, koji su uglavnom kritički prema svima, pa i prema SNS-u", rekao je Verbić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here