Tanjug
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

“Priča o učlanjenju premijerke Ane Brnabić u SNS treba da natera rukovodstvo te stranke da pomisli da je ona potencijalna Vučićeva naslednica na čelu partije”, kaže politički analitičar Cvijetin Milivojević.

Prema Milivojevićevom mišljenju, Aleksandar Vučić povlači prave poteze, tako što stalno unosi nestabilnost i strah u sopstvenu stranku, jer se na taj način najlakše vlada.

Ipak, Milivojević smatra da bi učlanjenje premijerke Brnabić u SNS na one u vrhu te partije delovalo destimulativno. On podseća da se ceo stranački vrh naprednjaka protivio njenom imenovanju za mandatarku, da bi nakon što je Aleksandar Vučić upotrebio svoj „zlatni glas“ i rekao da će ona ipak biti premijerka, Glavnom odboru ostalo samo da se složi sa tim. Milivojević ocenjuje da je očigledno da je Ana Brnabić za rukovodstvo SNS-a “strano telo“.

– To da li će se ona učlaniti u stranku je potpuno irelevantno pitanje. Ona nema nikakav politički legitimitet i kredibilitet, a s druge strane nema nikakvu harizmu. Harizma može da bude posledica „ekspertizma“ ili neke druge vrste moći, koju gospođa Brnabić nema – kaže Milivojević.

Prema njegovom viđenju, Aleksandar Vučić „plaši“ članove rukovodstva stranke i Glavnog odbora sa „e, sad ću vam dovesti Brnabićku“, da bi oni, pretpostavlja, po inerciji počeli da razmišljaju „on će nju da odredi za svog naslednika“.

–  Vučić je na prošlim izborima obećao da je to poslednji put da on „pozajmljuje“ svoje ime i prezime sopstvenoj stranci. Svi su „tipovali“ da će predsednik stranke biti Nebojša Stefanović kad, odjednom, u SNS se učlanjuje Ana Brnabić – ukazuje Milivojević.

On dodaje da dokle god Vučić jedini odlučuje o tome šta će ko biti, do tada se stranka neće ništa ni pitati. Zato, nastavlja Milivojević, ako on tako odluči, Brnabić može biti i nova predsednica stranke.

– Sam njen izbor za premijerku je tragikomičan i smešan. Ona se nigde nije politički „testirala“, to jest nije izašla na izbore ni za kućni savet svoje zgrade. Prema tome, Brnabić nema apsolutno nikakav politički legitimitet a vrlo je diskutabilan i njen „ekspertizam“. Posle dve godine njenog boravka na mestu premijerke mi i dalje ne znamo za šta je ona ekspert – navodi Milivojević.

On podseća da je u njenom ekspozeu pisalo da je digitalizacija Srbije prioritet svih prioriteta. Ako ste prošetali bilo gde, nastavlja Milivojević, shvatili ste da „e-uprava“ postoji samo „na papiru“, jer vam je za sve i dalje potreban papir.

2 COMMENTS

  1. Dakle ovaj Vucic je stvarno resio da ponizi Srbiju do nule.Danas na otvaranju Aerodroma govori dasu Srbi i Srbija vodili pogresne ratove,Obezvredjuje srpsku istoriju.Dali ovaj covek misli daje on najpametniji.Onje najveci izdajnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here