pixabay.com

U okviru evropske akcije protiv krijumčara u jugoistočnoj Evropi austrijska policija uhapsila je 25 osumnjičenih, saopšteno je danas u Beču.

Pod rukovodstvom Europola protekle nedelje sprovedena je zajednička operacija „Zajednički akcioni dani Jugoistočna Evrope“, u kojoj je učestvovala i Srbija, prenela je Savezna kriminalistička služba.

U svim zemljama koje su učestvovale u akciji uhapšeno je 166 osoba, a u fokusu policije bili su krijumčari ljudi, naoružanja i narkotika.

Austrijska policija, kako je danas saopšteno, zaplenila je oko 800 grama narkotika – amfetamina, kanabisa, heroina, kokaina LSD-a, metaamfetamina, te i 336 komada tableta.

Zaplenjena su tri pištolja, jedan revolver, jedan prigušivač i municija.

Protiv 40 odsto podneta je prijava zbog prekršaja Zakona o strancima, a u jednom slučaju vodi se istraga zbog prevare.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer rekao je, tim povodom, da posebno u borbi protiv krijumčara ljudi neophodna međunarodna i prekogranična saradnja.

– Krijumčari prave posao od ljudskih patnji. Mora im se oduzeti osnova za poslovanje i protiv njih delovati svim raspoloživim resursima – poručio je Nehamer.

U okviru zajedničke akcije provereno je 39.000 osoba i 44.000 vozila, a učestvovalo je 8.838 policajaca i pripadnika krivičnih vlasti.

Kontrole su sprovedene na graničnim prelazima i na poznatim sastajalištima.

U akciji su učestvovale, pored Austrije, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Švajcarska, Velika Britanija, Ukrajina i SAD.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime