Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ambasadorom Japana Takahikom Kacumatom i razgovarao sa njim o svim segmentima daljeg produbljivanja uspešne saradnje.

Kako se navodi u saopštenju, posebna tema razgovara bile su i predstojeće Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju, počev od uslova u kojima će se sportisti takmičiti u Tokiju ovog leta, zaključno sa svim zdravstvenim aspektima koji su dominantna tema u ovoj fazi priprema za najveće sportske planetarne događaje.

– Ministar Udovičić posebno se zahvalio ambasadoru Kacumatu na tome što će naši sportisti imati i omogućen boravak i gostoprimstvo u Japanu u završnim pripremama pre Olimpijskih igara što je od izuzetnog značaja za naše reprezentativce – navode iz ministarstva.

Takođe, jedna od tema bila je i formalizacija saradnje kroz potpisivanje Memoranduma o razumevanju između ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, nauke i tehnologije Japana o saradnji u oblastima omladine i sporta u narednom periodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here