Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa izraelskim ambasadorom u Srbiji Jahelom Vilanom i tom prilikom razgovarao o formalizaciji saradnje u oblastima sporta u budućnosti koja bi dodatno ojačala bilateralne odnose dveju zemalalja. 

Kako je saopstseno, Udovičić i ambasador Vilan su se tokom konstruktivnog razgovora složili da intenziviranje razmene znanja i iskustava iz oblasti omladine i sporta između Srbije i Izraela, u godini kada obeležavamo 30 godina od obnavl?anja diplomatskih odnosa, može dodatno ojačati prijatel?ske veze.

Ministar je istakao da su ulaganja u srpski sistem sporta rekordna, da se grade novi kapitalni sportski objekti, i da se paralelno sa tim u našoj zeml?i organizuju najprestižnija međunarodna sportska takmičenja, kao što je Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici narednog meseca i Svetsko prvenstvo u rvanju u septembru mesecu.

Udovičić je uputio otvoreni poziv izraelskim sportistima da se za najveća takmičenja pripremaju u Srbiji, koja će ih rado ugostiti.

Sagovornici su se složili da je formalizacija saradnje u oblastima omladine i sporta u obostranom interesu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here