Tanjug
Suleman Ugljanin

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejhman Ugljanin informisao je lidera Pokreta Samoopređeljenja Aljbina Kurtija o zahtevu za poseban status Sandžaka.

Kako je saopšteno iz Samoopredeljenja, na sastanku je bilo reči o situaciji u Sandžaku, položaju tamošnjih Albanaca i Bošnjaka, kao i njihovim težnjama da rade i razvijaju se ka dostojanstvenom životu i „životu bez diskriminacije od Beograda“, prenosi Kosovo online.

U saopštenju se navodi i da su se Kurti i Sulejman Ugljanin saglasili da slučajeve „progona i zločina nad nesrpskim zajednicama u Sandžaku“ treba prikupiti i javno predstaviti, kako bi se Srbija „suočila sa prošlošću“, ali i kako bi „bila primorana da prestane sa diskriminacijom”.

Iz Samoopredeljenja je saopšteno da je Ugljanin čestitao Kurtiju na demokratskim izborima i pobedi Samoopredeljenja i izrazio želju da nova vlada bude formirana što je pre moguće.

“Na ovom prijateljskom sastanku Ugljanin je čestitao predsedniku Kurtiju na demokratskim izborima i pobedi Pokreta Samoopredeljenje. On je izrazio želju da se institucije formiraju što pre, kako bi se promene, za koje su građani Republike Kosovo glasali sprovele što pre”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Kurti Ugljanina upoznao sa političkom situacijom na Kosovu, uoči formiranja novih institucija i prioritetima nove vlade.

4 KOMENTARA

  1. Да лије је могуће да вам браћа Срби још увек нису дали специјалан статус под називом Зоолошки Врт? То је срамота!!! Ја бих се из ината иселио у Турску!

  2. On tebi 100% porez na farmerke a ti njemu u zadnjicu.A da malo poradimo na posebnom statusu sandzackih privrednika i uvozu pamuka, lana…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime