youtube/Radiotelevision 21
Nasim Haradinaj

Zamenika predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Nasima Haradinaja uhapsili su službenici specijalnih snaga, dok je išao ka televiziji T7 na intervju, javila je Gazeta Ekspres.

Haradinaj je, kako navode, odbio da uđe u automobil Specijalnih istražitelja i sačekao je dok nisu stigli pripadnici kosovske policije.

Nasim Haradinaj je brat od strica bivšeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.

Za hapšenje je optužio novinara Vehbija Kajtazija.

– Ne idem s njima, samo sa kosovskom policijom – rekao je Haradinaj za Gazeta Ekspres.

Brojni građani su izašli na lice mesta i ispratili ga aplauzom.

On je neposredno pre hapšenja upitao da li nakon najnovije akcije Specijalnih veća i hapšenja Hisnija Gucatija „postoje državni organi“, a upad Euleksa u njihove kancelarije nazvao „besmislenim“.

– Ovo nas tera da se zapitamo da li imamo državu, državne organe i parlament. Tera nas da se zapitamo da li imamo Ustav. Da li neko ima pravo da uđe u nečiju sobu bez kucanja, a da ne govorimo o kancelarijama. Euleks se prema nama ponaša ovako jer nas ne smatra ljudima – rekao je Haradinaj.

On kaže da su predstavnici ovog suda priznali da „on ne pripada Kosovu“, dodajući da nisu imali najavu upada.

– Ako ovaj sud ne pripada Kosovu, onda ga nećemo. Mi smo protiv ovog suda i radićemo protiv njega. Danas se svet smeje ne onima koji su ušli, već onima koji kažu da imaju državu i da to vidi – rekao je Haradinaj u obraćanju medijima.

On nije želeo da spekuliše o tome šta su razlozi današnjeg hapšenja Gucatija, ističući da je najbolje da o tome pričaju advokati.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime