EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Vlasnik “Vektre” i kum Mila Đukanovića Dragan Brković uhapšen je jutrosa zajedno sa Ljubom Perišićem i još tri lica.

Tu vest podelio je zamenik premijera Crne Gore Dritan Abazović.

“Nastavljena akcija oko afere Abu Dabi fond! Specijalni policijski tim priveo Dragana Brkovića, vlasnika Vektre i još četiri lica. Uskoro i dopuna krivične prijave dokumentima do kojih su došli Vlada Crne Gore i nadležno ministarstvo. Biće zanimljivo. Nulta tolerancija na korupciju”, napisao je Abazović.

Brković i Perišić se nalaze u Specijalnom državnom tužilaštvu gde objašnjavaju na koji način su dobili i trošili novac od kredita iz Abu Dabi fonda.

Prema saznanjima „Vijesti“, Brković je negirao optužbe da je nezakonito trošio novac koji je njegova firma dobila od kredita Iz Abu Dabi fonda. Nakon saslušanja kod specijalne tužiteljke Stojanke Radovi, pušten je.

Ljubo Perišić (vlasnik firme „Eko Per“ iz Šavnika koja flašira vodu Diva) koji je osumnjičen za isto delo kao i Brković, još je na saslušanju u SDT.

Perišićeva kompanija je u novembru 2016. godine od Ministarstva poljoprivrede iz Abu Dabi fonda dobila kredit od 2,5 miliona dolara za proširenje fabrike i kupovinu susednih nekretnina.

Tužiteljka Radović izjavu će uzeti i od Krsta Kneževića, Džemala Škrijelja i Vladimira Kujundžića.

1 COMMENT

  1. Ma bravo. Braco Moja u CG, Vi sada dajete primer svima u regionu. Braco Moja, Vi ste sada svetionik nade, Vi ste sada svetlo na kraju tunela. Samo hrabro, budete li Vi uspeli da suzbijete korupciju I islobodite “zarobljenu” drzavu, utoliko cete svima nama utreti put I probuditi I ostale iz letargije da shvate da I mi to mozemo. Bravoooo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here