Tanjug
Milan Radoičić

Doskorašnjem potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću određeno je danas policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon što su policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili pretres njegovog stana i drugih prostorija, saopštio je MUP Srbije.

On je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Milan Radoičić odazvao se pre nekoliko dana pozivu državnih organa Republike Srbije. Tada je saopšteno da će u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Radoičić je preuzeo na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na severu Kosova.

“Obaveštavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije u predelu Banjske”, naveo je Radoičić u izjavi.

Kako je dodao, razlog njegovog vraćanja na KiM bio je da „ohrabri narod u otporu režimu Aljbina Kurtija“.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namerama obavestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

U nedelju, 24. septembra, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, posle čega je usledila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, poreklom sa severa Kosova.

Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u selu Banjska, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here