Pixabay.com

Hrvatska policija uhapsila je 47-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je palio kontejnere po Splitu više od dva meseca.

Policija je saopštila da je dovršila kriminalističku istragu nad 47-godišnjim muškarcem kojeg su juče uveče uhapsili nakon što je u jednoj ulici u Splitu oko 23:30 časova izbio požar na plastičnom kontejneru, prenosi Hina.

Kako se osnovano sumnja, muškarac je kontejnere u Splitu palio više od dva meseca, od 5. novembra 2022. do 19. januara 2023. godine, a uz krivičnu prijavu 47-godišnjak je sinoć sproveden u pritvor.

Policija je saopštila da je “s obzirom na to da su u poslednje vreme na području Splita evidentirali više požara na različitim lokacijama, policijski službenici bili prisutni na terenu i obilazili su i mesta gde su smešteni kontejneri”.

U jednom trenutku, prema saopštenju, primili su dojavu kako je u Bihaćkoj ulici u Splitu izbio požar na plastičnom kontejneru, a neposredno pre toga uočen je nepoznati muškarac koji je nakon ubacivanja nepoznatog predmeta u kontejner pobegao, da bi ga policijski službenici ubrzo pronašli i priveli, prenosi Hina.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here