Uhapšen osumnjičeni “transporter” kokaina

0

 

 

 

Prema istom izvoru, Mićunović je državljanin Srbije i biće zadržan u ekstradicionom pritvoru do izručenja srpskom pravosuđu. Hapšenjem Mićunovića crnogorska policija je uzela aktivno učešće u međunarodnoj akciji pod nazivom "Šah-mat", navodi portal.

 

Krajem januara u velikoj policijskoj poteri na prostoru od Barija do Milana uhapšeno je tridesetak članova organizovane međunarodne kriminalne grupe. U operaciji je zaplenjeno deset kilograma čistog kokaina i dva miliona evra vredne imovine uhapšenih Kozima, Đovanija Navilja i Đovanija Montekazina. Uhapšeno je i više kriminalca iz Srbije, Crne Gore, Albanije i Kolumbije.

 

Italijanska policija je raspisala naloge za hapšenje 37 osoba, a kasnije i poternice preko Interpola. Na spisku traženih nalazio se i Mićunović.

 

Tokom januara mediji su javili da je razotkrivena kriminalna grupa imala ulogu posrednika u snabdevanju i transportu kokaina u korist raznih grupa. Organizacija se bavila dopremanjem kokainom na tone prekookeanskim trgovačkim brodovima iz Južne Amerike.

 

Nadležni iz Uprave policije ističu da je hapšenje Mićunovića plod dobre saradnje crnogorske i italijanske policije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here