pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. S. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Vozač kamiona M. S. je, kako se sumnja, trebalo da preveze robu ukupne vrednosti 2.890.786 dinara, od privrednog društva – prodavca iz Kraljeva do kupca u Rumi, a po dogovoru i nalogu osobe koja se predstavlja kao odgovorno lice PD „Sekula munja logistik“, a koja je i ugovorila taj posao.

M. S. se tereti da se, prilikom preuzimanja robe – metalnih cevi i lima, radnicima predstavio kao Dragan Rosić, što je navedeno i na otpremnici tog privrednog društva, dok preuzetu robu nije isporučio kupcu, već ju je odvezao u Lazarevac, do kuće četrdesetsedmogodišnjeg muškarca protiv koga je ranije podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, a koji je robu, kako se sumnja, prisvojio radi dalje prodaje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here