pixabay.com

Veliki lav koji je u subotu popodne pobegao iz cirkusa u italijanskom gradu Ladipoliju blizu Rima, uhvaćen je, saopštio je sinoć gradonačelnik Alesandro Grando.

“Lav je uspavan i uhvaćen. Sada će biti predat osoblju cirkusa”, napisao je Grando na platformi X (Tviter) i izrazio nadu da će ovaj slučaj pomoći da se promeni odnos prema eksploataciji životinja u cirkusima.

Prema pisanju lista il Mesađero, lav je uspavan injekcijom, a cirkus iz kojeg je pobegao nalazi se 500 metara od mesta gde je pronađen nakon skoro šest sati.

Društvenim mrežama je kružio snimak na kojem se vidi kako lav šeta ulicama Ladipolija. Gradonačelnik je pozvao stanovnike da ne izlaze, ali su lokalni mediji javili da su neki građani napustili svoje domove sa oružjem u potrazi za lavom.

Kako podseća italijanski list, lav je tokom popodneva pobegao iz cirkusa i lutao ulicama grada, a celo popodne i veče trajala je potraga za njim u Ladipoliju.

Oko 22 sata, lav je viđen kako tetura u oblasti Cereta usled dejstva šprica za umirenje kojim je pogođen.

1 COMMENT

  1. Jedva čekam vreme kada će se ostvariti ova proročanstva proroka Isaije iz 7 veka p.n.e.
    Opisujući doba opšteg mira i prosperiteta pod Hristovom vladavinom Božjeg Kraljevstva na Zemlji, kad će spoznanje o Bogu Biblije – Jehovi, biti deo svakodnevice i mir će preplaviti svet kao reka, Isaija između ostalog navodi i ovo:,,Vuk će boraviti s jagnjetom, leopard će ležati s jaretom, tele i lav i uhranjena životinja zajedno će biti, a mali dečak će ih voditi. Krava i medvedica zajedno će jesti, a njihovi mladunci zajedno će ležati. Lav će jesti slamu kao bik. Dete koje sisa igraće se nad kobrinom rupom, dete koje je prestalo da sisa stavljaće ruku na rupu zmije otrovnice.
    Više se neće činiti zlo niti bilo kakva šteta na celoj mojoj svetoj gori, jer će Zemlja biti puna znanja o Jehovi kao što je more puno vode.’ ‘
    (Isa. 11:6-9).
    Pre nego što su se Adam i Eva pobunili protiv Boga, u raju je vladao mir između životinja, ali nisu napadale ni ljude, a ni oni njih. Božja namera je da vrati takvo stanje u svetu tako što će uništiti one koji upropašćuju Zemlju i njenu floru i faunu (Post. 1:31, Otkr. 11:18).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here