ATAImages
Emina Jahović

Emina Jahović važi za jednu od najatraktivnijih pevačica u regionu, pa iako je prešla 40. godinu, ona uspeva da održava devojačku liniju.

Za to su zaslužne zdrave životne navike, ispravna ishrana, redovno vežbanje i posvećenost.

– Da podelim sa vama svoju dnevnu rutinu. Započnite dan jednim šumećim C vitaminom. Posle 20 minuta do pola sata svež isceđen celerov sok sa jednim limunom, pola kašičice organske kurkume u prahu, pola kašičice organskog đumbira u prahu, jedna kašičica putera, u to sve stavite malo sveže mlevenog bibera, ljute mlevene paprike i malo himalajske soli kako biste aktivirali i pojačali dejstvo napitka. Sve to promešajte i popijte – napisala je pevačica na svom Instagram profilu, pa dodala:

– Ukoliko nemate celerov sok, počnite dan mlakom vodom i par kapi limuna, u to takođe možete dodati gore pomenute začine.

Pevačica sačeka oko 20 minuta nakon toga, pa onda doručkuje i popije kafu, ali je njen savet da ona bude bez mleka i šećera.

Vežbanje je jednako bitno, pa ona svakodnevno šeta i provodi vreme u teretani.

– Ne zaboravite da se krećete. Svaki drugi dan je poželjno raditi sa težinama ili vežbe sa težinom vašeg tela 50 minuta, 10 minuta smirenog i koncentrisanog istezanja mišića. Kardio trening obavezno posle treninga najmanje 20 minuta na biciklu ili traci – napisala je ona, pa dodala:

– U danima u kojima ne vežbate u teretani pokušajte da odete 60 minuta u šetnju, po mogućnosti bržu, ili 30-40 minuta trčanja, plivanja ili veslanja na spravi.

Iako su ove stvari, manje-više poznate, pevačica je otkrila i neke trikove koje svakodnevno primenjuje u svom životu, pa se tako svakog dana nakon tuširanja obavezno polije i hladnom vodom.

– Tuširajte se normalno, a nakon tuširanja obavezno još minut-dva tuširanja hladnom vodom preko celog tela i glave. Praktikujte da tu naviku steknete tokom svakog tuširanja. Hladna voda aktivira organizam, pomaže nervnim ćelijama da se oporave, podstiče cirkulaciju tela do te mere da kosa postane jača i sjajnija, a koža zategnutija i lepša. Tuširanje hladnom vodom pri kraju svakog tuširanja je nešto najlepše što sam otkrila i praktikujem u poslednjih godinu dana – istakla je pevačica.

Nakon napornog vežbanja, preporučuje saunu, a imala je i opciju za one koji ne mogu sebi da priušte spa.

– Ukoliko imate saunu, obavezno praktikujte tu vrstu detoksa i znojenja kako biste izbacili toksine iz tela dva puta nedeljno. Ukoliko nemate saunu, provedite 20 minuta vremena u kadi sa što toplijom vodom u koju ste ubacili neku finu kupku sa solju, čak i samo so uz dodatak nekog eteričnog ulja lavande, citrusa ili bilo kog ulja za opuštanje mišića. So ima neverovatno dejstvo na telo, a pogotovo u čišćenju loše energije koju pokupite u toku dana – napisala je.

– I još jedan trik. Ukoliko nemate ni sauni ni kadi, obucite se i utoplite što je više moguće, uđite u auto, uključite grejanje na maksimum i ostanite tu 15-20 minuta kako biste se preznojili. I naravno, na kraju tuširanje što hladnijom vodom. Eto malo saveta – zaključila je pevačica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here