„Ukoliko još sanjaju o tome da sve postignu sankcijama, moramo da im srušimo snove“

Vestionline, Tanjug
pixabay.com

„Severna Koreja je sprermna i za dijalog, ali i za konfrontaciju sa Sjedinjenim Američkim Državama“, izjavio je danas severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho, prenela je državna agencija KCNA.

– Ukoliko SAD još sanjaju o tome da sve postignu sankcijama, moramo ili da ih pustimo da sanjaju ili da im srušimo snove. Ako pokušavaju da nam se suprotstave sankcijama i ne napuste takav konfrontirajući stav, to će biti njihov pogrešan proračun – rekao je Ri.

On je optužio američkog državnog sekretara Majka Pompea da „nadvija tamnu senku“ nad razgovore između dve zemlje, tvrdeći da je Pompeo više zainteresovan za sopstvene političke ambicije nego za aktuelnu spoljnu politiku SAD, prenosi Rojters.

Lideri SAD i Severne Koreje Donald Tramp i Kim Džong Un dogovorili su na sastanku u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje u junu nastavak pregovora o denuklearizaciji na nivou radnih grupa, ali oni još nisu počeli.

Dvojica lidera su se sastala tri puta, u Singapuru, Hanoju i u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Na drugom samitu u februaru u Hanoju Tramp je odbio zahtev Kima da ublaži oštre sankcije protiv Pjongjanga u zamenu za raspuštanje severnokorejskog nuklearnog kompleksa.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime