pixabay.com

Ukrajina je iskopala oko 400 kilometara protivtenkovskih rovova na granici sa Rusijom u okviru projekta pod kodnim imenom “Zid”, izjavio je danas Sergej Dejneko, koji je na čelu državne granične službe.

– Od trenutka kada je projekat “Zid” započeo, izgrađeno je oko 400 km protivtenkovskih rovova, 330 kilometara rokadnog puta, postavljeno 70 kilometara bodljikave žice i 100 km metalne ograde – rekao je Dejneko, prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, prvobitna cena projekta bila je oko 143 miliona dolara, ali je kasnije umanjena na 90 miliona dolara. Od ove sume već je potrošeno 60 miliona.

Dejneko je rekao da se radovi na utvrđivanju privode kraju u Harkovskoj oblasti i da su u toku u Černigovskoj oblasti. U Sumskoj oblasti su u toku projektni i istraživački napori, ali tamo još nisu započeti inženjerski radovi.

Bivši premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk započeo je projekat “Zid” 2014. godine, praveći liniju utvrđenja na granici sa Rusijom dugu 2.000 kilometara.

Prvobitno je trebalo da bude završen u roku od šest meseci, ali onda je produžen na 2018. godinu, zatim na 2021. i konačno, na 2025. godinu, navodi Tass.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here