EPA-EFE
Vladimir Putin

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas međunarodnu zajednicu da se pridruži Ukrajini u nepriznavanju rezultata ruskih predsedničkih izbora i Vladimira Putina kao legitimnog predsednika Rusije.

“Pozivamo strane države, međunarodne organizacije i javnost da slede primer i ne priznaju rezultate pseudo izbora ili ruskog diktatora Vladimira Putina kao legitimnog predsednika, da pruže otpor uništavanju sistema vladavine prava i univerzalno prepoznatih demokratskih vrednosti, kao i da nastave da podržavaju Ukrajinu u njenoj borbi protiv ruske agresije koja predstavlja pretnju evropskoj i svetskoj sigurnosti, miru i stabilnosti”, piše u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da, na osnovu tekućeg naloga Međunarodnog suda pravde za hapšenje Putina, ne postoji pravni osnov za priznavanje njega za demokratski izabranog i legitimnog predsednika.

“Kremlj, kroz propagandu i manipulaciju, koristi učešće glasača i rezultate izbora da opravda svoju vojnu invaziju na Ukrajinu i agresivnu politiku prema drugim državama”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo upozorava da su “takozvane izbore” pratile pretnje, ucene i prinuda miliona građana Ukrajine u “suverenim teritorijama koje je okupirala Ruska Federacija”.

7 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

  2. Украјински председник је потлачена слуга Америке,која је штитећи неуког зеленског Украјина остала без народа и територије, САД су убице православља,

  3. КОЈА УКРАЈИНСКА ВЛАДА
    80% ЗАПАДНИХ НОВЧАНИХ ДАВАЊА ЗА УКРАЈИНУ НЕСТАЈЕ
    КОРУПЦИЈА ЈЕ ОГРОМНА
    ГОВОРИ СЕ ДА ЈЕ 15.000.000 украјинских становника је отишло кад тај број пређе 20.000.000
    УКРАЈИНА ПРЕСТАЈЕ ДА ПОСТОЈИ
    ТО ЈЕ ЗАПАДНИ ПОЛИГОН ЗА ИСПИТИВАЊА СВОГ НАОУРУЖАЊА
    ЖАЛОСНО
    АЛИ ТО ЈЕ ИСТИНА

    🇷🇺☦️🇷🇺
    СЛАВА РУСИЈИ

  4. Izbori gde su svi politicki protivnici proterani u Sibir ili ubijeni, gde narod ne sme da zucne o vlasti, gde deca beze u okolne zemlje, gde robijasi postaju topovsko meso, gde se ubijaju saradnici ili eksplodiraju avioni sasvim slucajno, gde dojucerasnji Putinovi prijatelji iz neobjasnjivih razloga padaju kroz prozor …….to nije zemlja sa slobodnim izborima, to je najogavnija diktatura.
    Ovi bilesnici koji laju sa Zapada, radjaju se, zive, rade i umiru na mrskom Zapadu – ostaju ogranicene i jadne spodobe – i to zauvek na Zapadu – jer s obzirom na nivo komentara ni u Srbiji, ni u RS nemaju sta da traze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here