Tanjug/AP

Italija nikada neće poslati trupe u Ukrajinu, a oružje koje je isporučila Kijevu ne treba da bude korišćeno za napade na Rusiju, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani.

– Svo oružje koje odlazi iz Italije treba da se koristi u Ukrajini – naveo je Tajani.

Tajani je u intervjuu za RAI odbacio mogućnost da bi bivši italijanski premijer i predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi mogao da postane sledeći predsednik Evropske komisije (EK).

– Dragi nije (zvanični) kandidat i ne pripada bilo kojoj (evropskoj) političkoj grupi… –  naveo je Tajani.

Italija je nepokolebljivo podržavala Ukrajinu tokom mandata italijanske premijerke Đorđe Meloni, ali Rim nikada nije otkrio nijedan detalj o vojnoj pomoći Kijevu, navodi Rojters.

1 COMMENT

  1. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here