EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Vladimir Zelenski

Rast antivladinog raspoloženja u Ukrajini zbog slabog rejtinga Vladimira Zelenskog može izazvati nove proteste početkom naredne godine, saopštio je „Prvoj nezavisnoj“ televiziji direktor Ukrajinskog instituta za analizu i menadžment politike Ruslan Bortnik.

Po njegovom mišljenju, ako se na protestu okupi minimum 50.000 ljudi, neće imati ko da štiti kancelariju ukrajinskog predsednika zbog slabe popularnosti predsednika.
Ekspert je naglasio da sadašnjih 30 odsto pristalica politike Zelenskog jednostavno ne mogu zaštititi svog lidera, zato je malo verovatno da se može nadati na „zeleni antimajdan“.

– On nema ideološki elektorat koji će izaći i zaštititi ga, sukobiti se sa radikalnim desničarskim grupama – objasnio je Bortnik, dodavši da protivnike ukrajinskog predsednika, naprotiv, čine ljudi koji su spremni da učestvuju u protestima.

Stručnjaci su sigurni da se u bliskoj budućnosti ne mogu očekivati protesti u Ukrajini, ali svaka greška vlasti može poslužiti za eksploziju neraspoloženja.

On je zaključio da su nemiri mogući u februaru-martu naredne godine, kada će se Ukrajinci suočiti sa povećanjem cena režija, kada opuste skladišta gasa, a u Donbasu počne nova spirala krize.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime