EPA/Zurab Kurtsikidze

Tri agenta ruske službe bezbednosti FSB umrla su u Ukrajini nakon što su pojeli obrok koji u sebi sadrži arsen i otrov za pacove, navodi se u izveštaju.

Četvrti agent je hospitalizovan nakon što je takođe progutao pokvarenu hranu u okupiranom gradu Melitopolju u regionu Zaporožja.

Smrtonosno masovno trovanje dogodilo se krajem prošle nedelje, kada je grupa službenika FSB stacionirana u Melitopolju naredila da im se hrana i alkoholna pića dostave iz jednog od lokalnih restorana.

Ubrzo su sva četvorica hitno prebačeni u bolnicu, gde su trojica umrla, a četvrti je hospitalizovan i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Sumnjalo se da iza napada na ruske agente stoje “ukrajinski diverzanti”.

Pretresom restorana u kojem su žrtve naručile hranu nisu pronađeni tragovi otrova, ali je dostavljač koji je doneo hranu na adresu otrovanih agenata FSB-a “nestao bez traga”, prenela je agencija.

Ivan Fedorov, gradonačelnik Melitopolja potvrdio je incident sa trovanjem, i pripisao ga radu boraca otpora u intervjuu za ukrajinski televizijski program.

– Uklanjanje neprijatelja se vrši ne samo eksplozijama, raketnim udarima, već i snagama otpora – rekao je Fedorov.

Slučaj ubistva takođe sadrži “misteriozne detalje”, prema policijskim izvorima.

Tvrde da su samo nekoliko dana pre nesrećnog obroka dva ciljana agenta otvorila istragu o tajnom sahranjivanju mornara ruske Crnomorske flote u Melitopolju.

Ovaj incident se dogodio samo nekoliko nedelja nakon što je desetine ruskih pilota za dlaku izbeglo smrt nakon što su ogromna torta i boce viskija sa otrovom isporučeni u Višu vojnu vazduhoplovnu školu Armavir u ruskom Krasnodarskom kraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here