EPA/Roman Pilipey
Ukrajinska vojska

“Kijev ne vidi nikakvog osnova da potvrdi da je u toku priprema agresije velikih razmera na Ukrajinu”, izjavio je načelnik Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.

– Želeo bih još jednom da kažem da ne vidimo osnova da kažemo da se sprema agresija velikih razmera na Ukrajinu. To je nemoguće u fizičkom smislu. Ima li kretanja ruskih trupa na teritoriji Rusije? Da, ima i to za nas nije novost, ali za naše strane partnere je to možda (važna) vest – rekao je Danilov na brifingu posle sastanka Saveta.

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine pokušao je danas da uveri partnere Ukrajine da nema razloga za paniku zbog navodne pretnje ruskom invazijom.

– Želim da napomenem da je bilo dosta vesti u našoj zemlji u poslednje vreme. Mediji su se mnogo bavili vojnim temama. Zamolio bih vas prijatelji da smanjite napetost. Situacija u kojoj se nalazimo je apsolutno jasna i za sada nema razloga za paniku – poručio je načelnik Danilov.

On je podsetio da je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko planirao da sazove sastanak gradonačelnika ukrajinskig gradova na temu kako braniti Ukrajinu.

– Za to postoje naše oružane snage – poručio je Danilov.

On je dodao i da broj stranih diplomata koji napuštaju Ukrajinu nije veliki jer samo tri ambasade evakuišu svoje osoblje, dok 49 to ne planiraju da čine.

1 COMMENT

  1. Prica covek realno, nato okupatori bi da se bore do poslednjeg ukrainca psi rata kao voker izmisljaju invaziuju kako bi zapoceli rat, magacini naoruzanja nato okupatora su puni, gde god su oni usli narod je stradao, ako poginu par stotina njihovih placenika je nista, oni to rade za pare ali narod ukraine i rusije moze da gine u mnogo vecem broju, to za pse rata nije nista, par stotina hiljada nekih drugo i trece klasnih gradjana, zavadi pa vladaj, opste poznata parola pasa rata

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here